Irány a Nagy Kékség!

Dátum

Ezen a hétvégén megelevenedik az Országos Kéktúra. Vezetett túrákon lehet részt venni, méghozzá az Országos Kékkör három túraútvonalán, összesen több, mint 2550 kilométeres távon! Az esemény kapcsán megkérdeztük pár dologról Mix Levi YouTuber, túravezető, “extreme video filmmaker”, cimboránkat arról, hogy milyen is a freelancer túravezetők élete, ő pedig videóban válaszolt. 🙂

(Ha sietsz, a videó alatti részben összefoglaltam a lényeget pár mondatban!)

Levente a videóban elmeséli, mi ez a rendezvény, hogyan lehet csatlakozni, hogyan lesz valakiből profi túravezető, mit tanácsol annak, aki szívesen keresne ezzel pénzt. Válaszol arra a szerintem remek felvetésemre is, hogy csináljon egynapos túrákat előfizetős modellben. (SPOILER: Nem lett nagyon lelkes 😀) Mivel a social felületein gyakran beszél könyvekről, megkérdeztem, hogy mi jót olvasott mostanában, illetve, hogy miért mindenki csak a nonfictionnel veret, pedig a szépirodalom is hasznos lenne, és erre ad egy eléggé elgondolkodtató választ.

A végén még beszélt a legjobb túrás élményeiről, illetve megoszt még pár gondolatot erről a vállalkozási formáról általában.

Mi is lesz ez a hétvégi rendezvény?

https://kekturazasnapja.kektura.hu/ – bárhol vagy az országban, biztos hogy menni fog szombaton egy jó kis vezetett kirándulás a közeledben! Ha Levivel tartanál, ez lesz az ő szakasza.

Hogy működik a vállalkozásod?

Levi az útifilmezés felől közelítette meg ezt a szektort, jellemzően 5-10 napos túrákat vezet, utazási irodáknak is dolgozik és saját kezdeményezései is vannak. 

 Hogy lehet valaki freelancer túravezető?

Kell hozzá valamilyen szakképesítés (többféle van), de ezen túlmenően kell hozzá sok-sok utazási tapasztalat. Ha ez is megvan, és kifejezetten szeretsz emberekkel foglalkozni, akkor minden alapod megvan ahhoz, hogy üzletet építs erre.

Olvastál valami érdekeset mostanában?

Arnold Schwarzenegger: Emlékmás

Jim Kwik: Limitless

David J. Schwartz: Sikergondolkodás

A szépirodalommal kapcsolatban azt hangsúlyozta Levi, hogy a digitális eszközök által okozott folyamatos dopaminsokk miatt különösen fontos az, hogy könyveket is olvassunk. A szépirodalom pedig a képzelőerőt és a kreativitást fejleszti úgy, ahogy a nem-fikciós könyvek erre nem képesek.

Top 3 túraélményed? 

Na ezt a részt nem lehet összefoglalni, bocsesz. 😉 Érdemes meghallgatni!

DCIM\100GOPRO\GOPR3499.Ennyi volt tehát ez a kis gyors chat Levivel.

Menjetek a Kékbe, olvassatok sokat, és csináljatok abból melót, amit a legjobban szerettek!

megosztás

Facebook
LinkedIn

kapcsolódó
cikkek