Freelancerek KATA-sztrófája

Dátum

Ha te is cégeknek számlázol, akkor mentsd el ezt cikket jól! Az elmúlt egy hét legátfogóbb cikkgyűjteménye és tudásanyaga a kisadózás új szabályairól, aminek törvénytervezetét az országgyűlés 2022. július 12-én fogadta el.

Mindannyiunkat elért a hír, ami nagyban érinti a freelancer közösséget. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk mindent amit hasznosnak találtunk a témában.

Hasznos infók

  1. A Freelancerblog is megírta KATA-s szabadúszóknak az átalányadózáshoz 2022-ben c. cikkében: Ne pánikolj, inkább számolj velünk! Tiszta szerencse, hogy az utóbbi időben alapos felkészítést kaptunk mindannyian a váratlan helyzetek kezelésére. Itt az újabb szuper lehetőség, hogy megeddzük az alkalmazkodó képességünket! A Proactive Bookkeeping segítségével készítettünk egy útmutatót kifejezetten freelancereknek, ami segít jobban átlátni, hogy milyen adózási opciókkal kalkulálhatsz, ha továbbra is egyéni vállalkozóként úszol szabadon.

2. Amennyiben már most megnéznéd átalányadózás esetén, hogyan változnak bevételeid, úgy az Actegon Kalkulátora nagyon hasznos lehet számodra, mindenképp érdemes megnézni.

3. A Könyveléscentrum cikkei között is érdemes körbenézni, ahol nagyon sok infót találunk meg a lehetséges vállalkozási formákról és adózási nemekről.

4. Ingyenes beszélgetést is szerveztünk a témában Július 19.-én 18.00 órás kezdettel, ahol több mint 50-en voltunk jelen és közös tudásmegosztással szedtük össze a jelenleg legfontosabb információkat. A meetupon arról is egyeztettünk, hogy hamarosan megszervezésre kerül egy egésznapos freelancer KATA nap, amiben minden fontos kérdéskört körbejárunk ezzel is segítve a hazai freelancer közösséget. A legutóbbi meetupon a következő linkeke kerültek elő:

5. Szilágyi Anita a SalesForm előadásában nagyon jól összefoglalta a változáshoz tartozó összes hasznos információt:

6. A WPKurzus csapata készítette egy nagyon jó videót, ahol Nagy Attila bemutatja az egyezésket és különbségeket a KATA az Átalányadózás és az alkalmazotti lét között:

Egy jó excel amit a témához készítettek: https://docs.google.com/spreadsheets/d/14xp43xSjksO0MZJynEcDbAKpVQUYNqLKuBdkdJqPgYY/edit?usp=sharing

Cikkünk folyamatosan frissül…

megosztás

Facebook
LinkedIn

kapcsolódó
cikkek